Κινηματογραφικος Τομεας Π.Ο.Φ.Π.Α.

Ο Κινηματογραφικός Τομέας του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών

Κίνημα και Κινηματογράφος

Το σεμινάριο ολοκλήρωσε τον κύκλο του

Κινηματοθέατρο Ίριδα.

Επιμέλεια: Αρσινόη Πηλού, Στέργιος Ντινόπουλος

Η ανάγκη για δημιουργία είναι πάντα παρούσα, όμως εντίνεται όταν οι συνθήκες είναι κρίσιμες. Το τελευταίο διάστημα το δημόσιο πανεπιστημίο πλήττεται, οι χώροι που συναντιόμαστε και αλληλεπιδρούμε απειλούνται, δικαιώματα ετών δέχονται επίθεση. Ο καλύτερος τρόπος, και ο τρόπος που γνωρίζουμε για να αντιστεκόμαστε και να προστατέυουμε την τέχνη μας ειναι η ίδια η δημιουργία.

Το σεμινάριο αποτελείται απο έναν κύκλο εργαστηρίων με σκοπό την δημιουργiα 3-λεπτων ταινιών που θα αφουγκράζονται και θα προσεγγίζουν ποιητικά -μεσω της κινούμενης εικόνας- το κίνημα των καλλιτεχνών, τις καταλήψεις, και τον αγώνα για τα δικαιώματα των ανθρώπων της τέχνης.

Η κάθε συνάντηση θα αφορά τα στάδια της δημιουργίας του φιλμικού έργου, από την σύλληψη της ιδέας, στην προπαραγωγή, την παραγωγή, το μοντάζ, και την προβολή των έργων.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι να ενθαρρύνουμε τους συμμεμετέχοντες να συνεργαστούν με τους συναδέλφους ηθοποιούς, μουσικούς, περφόρμερς, κινηματογραφιστές, που απαρτίζουν το κίνημα και τις καταλήψεις με στόχο την αλληλεγγύη και την συνεργασία. Θέλουμε αυτό το εργαστήριο να ειναι κομμάτι των κινητοποιήσεων και να στηρίξει τόσο τον ΠΟΦΠΑ και την Ίριδα όσο και τον συλλογικό αγώνα.

Ανακοινώσεις

  • Κίνημα και Κινηματογράφος Κυριακή 2/4 στις 12:00

    Το νέο σεμινάριο Κίνημα και Κινηματογράφος ξεκινάει στην Κυριακή 2 Απριλίου στην Ίριδα και θα πραγματοποιήσει συνολικά 4 συναντήσεις!Ώρες: Κυριακή 12:00- 15:00 Το σεμινάριο αποτελείται από έναν κύκλο εργαστηρίων με σκοπό την δημιουργiα 3-λεπτων ταινιών που θα αφουγκράζονται και θα προσεγγίζουν ποιητικά -μεσω της κινούμενης εικόνας- το κίνημα των καλλιτεχνών, τις καταλήψεις, και τον αγώνα…

Blog στο WordPress.com.