Κινηματογράφoς και Αναπηρία

Περίοδος Β’ ακαδημαϊκού εξαμήνου Φεβρουάριος – Ιούνιος 2023

(θα ακολουθήσει ανακοίνωση για νέα ώρα και χώρο για το σεμινάριο)

Επιμέλεια: Χριστίνα Μπούρα, Ανδρέας Κουζέλης 

Υποστήριξη: Σπύρος Βλαχόπουλος

Περίοδος Α’ ακαδημαϊκού εξαμήνου Νοέμβριος 2022 – Φεβρουάριος 2023

Πέμπτη στις 21:00 μμ στο Κινηματοθέατρο Ίριδα

Κινηματοθέατρο Ίριδα

Επιμέλεια: Χριστίνα Μπούρα

Υποστήριξη: Ανδριάννα Ζάβαλη, Σπύρος Βλαχόπουλος

Μία ανασκόπηση της αναπηρίας μέσα από το κινηματογράφο που είτε παρουσιάζει θετικές είτε αρνητικές εικόνες, οι οποίες θα αποτελέσουν αιτία για συζήτηση.

Για πληροφορίες προσβασιμότητας για χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων, παρακαλώ να ενημερωθείτε από  ‘Πρόσβαση για χρήστες αμαξιδίου’ .

Ανακοινώσεις

 • Κινηματογράφος και Αναπηρία Πέμπτη 23/2 στις 21:00

  Τη Πέμπτη 23/2 στις 21.00 μμ θα μιλήσουμε για τις θεματικές της ταινίας ‘Παιδιά ενός κατώτερου θεού / Children of a Lesser God’ σε σκηνοθεσία της Ράντα Χάινς, γυρισμένη το 1986.

 • Κινηματογράφος και Αναπηρία Πέμπτη 16/2 στις 21:00

  Τη Πέμπτη 16/2 στις 21.00 μμ θα παρουσιαστεί η πρωτοποριακή ταινία ‘Το αριστερό μου πόδι / My left foot’ του Τζιμ Σέρινταν, γυρισμένη το 1989. Μετά τη προβολή θα ακολουθήσει εισήγηση για την εγκεφαλική παράλυση και φιλανθρωπία από τον κ. Αντρέα Κουζέλη ανάπηρο, συγγραφέα, κοινωνιολόγο ανοίγοντας έτσι τη συζήτηση. Οι υπότιτλοι της ταινίας είναι βάσει διαλόγων.

 • Κινηματογράφος και Αναπηρία Πέμπτη 9/2 στις 21:00

  Τη Πέμπτη 9/2 στις 21.00 μμ προβολή της ταινίας ‘Το καναρινί ποδήλατο’ παρουσία του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη Δημήτρη Σταύρακα, στο κινηματογράφο Ιριδα, Ακαδημίας 55. Ο κ Νικολόπουλος Γιάννης μαθηματικός ειδικής αγωγής, αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας ένωσης ειδικών παιδαγωγών θα προλογίσει τη ταινία για τα ζητήματα των μαθησιακών δυσκολιών και πως αντιμετωπίζονται σήμερα. Μετά τη προβολή θα ακολουθήσει…

 • Κινηματογράφος και Αναπηρία Πέμπτη 2/2 στις 21:00

  Τη Πέμπτη 26/1 στις 21.00 μμ θα μιλήσουμε για τις θεματικές της ταινίας ‘Το θαύμα της Άννι Σάλιβαν /The Miracle Worker’ του Άρθουρ Πεν. Η ταινία είναι βασισμένη στη ‘θεατρική βιογραφία’ του Αμερικανού συγγραφέα Ουίλλιαμ Γκίμπσον, αναφερόμενος σε ένα υπαρκτό πρόσωπο την Έλεν Κέλερ. Η Έλεν απο δεκαεννιά μηνών, έχασε την όραση, την ακοή και…

 • Έκτακτη ενημέρωση Κινηματογράφος και Αναπηρία Πέμπτη 26/1 στις 21:00

  Τη Πέμπτη 26/1 στις 21:00μμ εκτάκτως το σημερινό σεμινάριο «Κινηματογράφος και Αναπηρία» ακυρώνεται λόγω της κακοκαιρίας.

 • Κινηματογράφος και Αναπηρία Πέμπτη 26/1 στις 21:00

  Τη Πέμπτη 26/1 στις 21.00 μμ προβολή της ταινίας ‘Το καναρινί ποδήλατο’ παρουσία του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη Δημήτρη Σταύρακα, στο κινηματογράφο Ιριδα, Ακαδημίας 55. Ο κ Νικολόπουλος Γιάννης μαθηματικός ειδικής αγωγής, αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας ένωσης ειδικών παιδαγωγών θα προλογίσει τη ταινία για τα ζητήματα των μαθησιακών δυσκολιών και πως αντιμετωπίζονται σήμερα. Μετά τη προβολή θα ακολουθήσει…

Blog στο WordPress.com.