Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Προβολών & Σεμιναρίων: 2017–2018

.

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Προβολών & Σεμιναρίων

2017–2018

.

Έναρξη: Παρασκευή 20 Οκτωβρίου

 

.

Δευτέρα  19.00  Τεχνικές του Φιλμ (8mm & 16mm)

(επιμέλεια:  Αντώνης Γλαρός, Αργύρης Θανάσουλας, Διγενής-Γεώργιος Πορφύρης, Νικόλας Τσαναής)

Βασικές τεχνικές γνώσεις για γύρισμα ταινίας σε φιλμ, χρήση κινηματογραφικής κάμερας, δημιουργία πειραματικών ταινιών μικρού μήκους, εμφάνιση και μοντάζ φιλμ 8 mm και 16 mm.

.

Δευτέρα 21:00   Animation: A Modern Retrospective

(επιμέλεια: Χρήστος Κοντόγιωργας)

Μια διαχρονική παρουσίαση του Κινηματογράφου Εμψύχωσης (Animation) με ιστορική αναδρομή ειδών, τεχνικών και σχολών και έμφαση στις πιο πρόσφατες και εξεζητημένες δημιουργίες.

.

Τρίτη 18:00  Μπροστά στην Κάμερα

(Αʹ εξάμηνο, κτίριο Κ.Παλαμάς, επιμέλεια:  Ευγενία Παπαγεωργίου, Σεραφείμ Αρκομάνης)

Μια ηθοποιός/acting coach και ένας κινηματογραφιστής ενώνουν τις δυνάμεις τους για μια σειρά μαθημάτων κινηματογραφικής υποκριτικής! Το μάθημα απευθύνεται πρωτίστως σε όποιους θέλουν να παίξουν μπροστά στην κάμερα και να γνωρίσουν μέσα από την πράξη την υποκριτική μπροστά στο φακό και δευτερευόντως σε όσους τους ενδιαφέρει το σενάριο και η σκηνοθεσία.

.

Τρίτη 21:00  Μοντερνισμός στον Κινηματογράφο

(επιμέλεια:  Μάνος Κατσούλης, Αλέξανδρος Καλαϊτζής)

Προβολή ταινιών που συνέβαλαν στη μορφοποίηση και εξέλιξη της μοντερνιστικής φιλμικής γλώσσας. Πειραματικός κινηματογράφος, άμεσος και ελεύθερος κινηματογράφος, ποιητικά ντοκιμαντέρ, abstract film, cult cinema.

.

Τετάρτη 18:30  Τεχνικό Σεμινάριο

(4ος όροφος Παν. Λέσχης, επιμέλεια:  Φώτης Μιχαήλ, Αλέξανδρος Παπαδόπουλος)

Εισαγωγή στις κινηματογραφικές τεχνικές και τεχνολογίες, όπως και εξοικείωση των μελών με τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται σε παραγωγές και προβολές του Κινηματογραφικού Τομέα. 

.

Τετάρτη 21:00 Film Noir

(Αʹ εξάμηνο, επιμέλεια: Νικόλας Τσαναής, Κατερίνα Τσουκαλά)

Γνωριμία με το επιδραστικό αυτό είδος κινηματογράφου, που άκμασε τις δεκαετίες του 40 και του 50. Σημαντικότεροι εκπρόσωποι, καταβολές και σημάδια στους μετέπειτα κινηματογραφικούς χρόνους. Διεξαγωγή workshop πάνω στις βασικές φόρμες του είδους: φωτισμός, σενάριο, χαρακτήρες.

.

Πέμπτη 18:00  Script Writing Seminar

(K.Palamas building, presented in english, tutor:  Iben Ravn, assistance: Vasilis Beloutsos)

A practical seminar that will provide the skills and techniques required for script development. Additionally, writing of the necessary documentation – synopsis, theme, pitch, proposal etc – will be taught, in order to get the script out in the world and make connections .

.

Πέμπτη 21:00  Από την Ιδέα στο Ιδεατό

(Αʹ εξάμηνο, επιμέλεια:  Βασίλης Χριστοφιλάκης, υποστήριξη: Άντρια Μπαντή)

Τα στάδια μιας κινηματογραφικής πορείας: Από το σημείο 0 όπου το μόνο που υπάρχει είναι μια θολή ιδέα ή το όνειρο να κάνουμε μια ταινία μέχρι τη συμμετοχή στα φεστιβάλ και την διανομή. Πάνω απ’ όλα όμως μαθαίνουμε να δημιουργούμε με το δικό μας προσωπικό στυλ, χωρίς καλούπια και απομιμήσεις.

.

Παρασκευή 21:00 Κλασικός Κινηματογράφος

(επιμέλεια: Χρήστος Θεοδωρογιάννης, Δημήτρης Ρούτσης)

Προβολή ταινιών με έμφαση στον κλασικό κινηματογράφο.

.

Σάββατο 15:00  Ασκήσεις Σκηνοθεσίας

(επιμέλεια:  Βασίλης Μαρτσάκης· συντονισμός γυρισμάτων: Πραξιτέλης Μάστορας, Σταύρος Τριάντος, Άννα Γράδου, Αλέξανδρος Ορφανόπουλος, Κατερίνα Τσουκαλά, Άννα Σύρρου)

Μέσα από εφαρμογές ξεφυλλίζουμε τις «γραμματικές» της φιλμικής «γλώσσας», εξερευνούμε κάποιες βασικές αρχές της σκηνοθεσίας του κινηματογράφου και κάνουμε πρακτικές δοκιμές (ασκήσεις).

.

Σάββατο 19:00  Προβολές Μελών

(επιμέλεια: Σωκράτης Μορφονιός, Βασίλης Μπελούτσος)

Επιλογή, προβολή και ανάλυση ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους από μέλη του Κινηματογραφικού Τομέα. Πληροφορίες για συμμετοχή στο provmel.kt@gmail.com.

.

Έκτακτες Προβολές – Εκδηλώσεις – Ανακοινώσεις
.
 
Εργαστήριο εμφάνισης – επεξεργασίας κινηματογραφικού φιλμ
 
(κτίριο Κ.Παλαμάς, επιμέλεια: Δήμητρα Αναστασίου, Παυλίνα Δράκου) 
Εκμάθηση εμφάνισης, επεξεργασία και παροχή super8, δανεισμός αναλογικού εξοπλισμού, φιλμικά project. Για περισσότερες πληροφορίες και προγραμματισμό ωρών στους θαλάμους, επικοινωνήστε στο kinimatografiko.lab@gmail.com.
 
 
  • Στην Ίριδα (Ακαδημίας 55 και Ιπποκράτους)
  • Τα σεμινάρια Μπροστά στην Κάμερα & Script Writing Seminar, όπως και το Εργαστήριο Εμφάνισης Φιλμ διεξάγονται στο κτίριο Κωστής Παλαμάς («Ροζ Κτίριο»), Ακαδημίας 48 (είσοδος από πεζόδρομο Μασσαλίας).
  • Επίσης το Τεχνικό Σεμινάριο θα πραγματοποιείται στον 4ο όροφο της Πανεπιστημιακής Λέσχης, στην αίθουσα στο βάθος του διαδρόμου.
 
Έκτακτες αλλαγές στο πρόγραμμα θα ανακοινώνονται στα:

 

. .


 .

Οι προβολές που πραγματοποιούνται κάθε εβδομάδα
στα πλαίσια των σεμιναρίων αναρτώνται ξεχωριστά.
Τυχόν αλλαγές/τροποποιήσεις θα ανακοινώνονται στις
προβολές, όπως και στη σελίδα μας στο facebook.

.

.
~

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: