Δράσεις – #savePOFPA

Την Τετάρτη 29/06/2022, πραγματοποιήθηκε από τη Διοικούσα Επιτροπή του ΠΟΦΠΑ και μέλη του Ομίλου παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του αντιπρύτανη Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας κ. Δ. Καραδήμα και κατατέθηκε το παρακάτω έγγραφο:

Αναλυτικά το κείμενο διαμαρτυρίας

Αναλυτικά το κείμενο διαμαρτυρίας (pdf)
(σημείωση:: μέχρι και τη φάση της διαβούλευσης το άρθρο ήταν το #285)

.

Τη Δευτέρα 11/07/2022, πραγματοποιήθηκε προσπάθεια συνάντησης με τον πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Α. Δημόπουλο, ο οποίος αρνήθηκε να συναντηθεί με τους εκπροσώπους μας και κατατέθηκε το ενημερωμένο έγγραφο διαμαρτυρίας στην γραμματεία του.

Επίσης κοινοποιήθηκε στους βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, όπως και σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, σχετικό δελτίο τύπου.

.

Την Πέμπτη 14/07/2022, ο Πολιτιστικός Όμιλος συμμετείχε στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ με δικό του μπλοκ και πανό με σύνθημα:
«Άμεση Απόσυρση του Νόμου και του Άρθρου 296
Οι Λέσχες να Παραμείνουν Χώροι Πολιτισμού»

.

Την Τρίτη 4/10/2022, οι εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Ομίλου κατέθεσαν στον αντιπρύτανη Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας κ. Δ. Καραδήμα:

Ψήφισμα του Ομίλου για το μέλλον της Φοιτητικής Μέριμνας στο Ε.Κ.Π.Α. &
Διαμαρτυρία για την αιφνιδιαστική αλλαγή χρήσης χώρων της Παν.Λέσχης.

Παράλληλα ζήτησαν να εκπροσωπηθεί ο Όμιλος στις διαβουλεύσεις που πραγματοποιούνται στο Πανεπιστήμιο για την επόμενη μέρα στην Παν. Λέσχη με την κατάργησή της ως ΝΠΔΔ, βάσει των όσων προβλέπονται στο άρθρο 296 του νέου νόμου.


.

Θα ακολουθήσουν:

  • Κινητοποιήσεις ενημέρωσης της πανεπιστημιακής κοινότητας, του καλλιτεχνικού χώρου και του ευρύτερου κοινού από τον Όμιλο και τον κάθε Τομέα ξεχωριστά
  • Συλλογή υπογραφών υποστήριξης από Φοιτητικούς Συλλόγους, Διοικητικό Προσωπικό, Διδάσκοντες, Φορείς και ανθρώπους της Τέχνης
  • Συλλογή υπογραφών μέσω της πλατφόρμας change.org: www.change.org/p/κάλεσμα-στήριξης-της-λέσχης-του-πανεπιστημίου-αθηνών

#savePOFPA

 

.

.

.

.

.

Blog στο WordPress.com.