Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Προβολών & Σεμιναρίων: 2021–2022 – Β Εξάμηνο

.

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Προβολών & Σεμιναρίων

2021-2022  Β’ Εξάμηνο

(έναρξη 14/3/2022)

.

Στο πλαίσιο των μέτρων που αποφασίστηκαν για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα σχετικά με την εξάπλωση του CoViD-19, ισχύουν συγκεκριμένες οδηγίες και πρωτόκολλα στους χώρους του Πανεπιστημίου, όπως χρήση μάσκας, έλεγχοι πιστοποιητικών κ.α. Αυτά τα μέτρα, αναμένεται να ενημερώνονται από το Πανεπιστήμιο κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους, ανάλογα με την πορεία της πανδημίας.

.


.

Έκτακτες Προβολές – Εκδηλώσεις – Ανακοινώσεις


.

Δευτέρα  18.00  Τεχνικό Σεμινάριο

(επιμέλεια: Αλέξανδρος Παπαδόπουλος, Φώτης Μιχαήλ)

Εισαγωγή στις κινηματογραφικές τεχνικές και τεχνολογίες, όπως και εξοικείωση των μελών με τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται σε παραγωγές και προβολές του Κινηματογραφικού Τομέα.

.

Δευτέρα 21:00  Animation: A Modern Retrospective

(επιμέλεια: Χρήστος Κοντόγιωργας, Μαρίνα Μέλη, υποστήριξη: Άγγελος Δουδούμης)

Μια διαχρονική παρουσίαση του Κινηματογράφου Εμψύχωσης (Animation) με ιστορική αναδρομή ειδών, τεχνικών και σχολών και έμφαση στις πιο πρόσφατες και εξεζητημένες δημιουργίες.

.

Τρίτη 18:00  Κινηματογραφικές Ματιές 

(4ος όροφος Παν.Λέσχης, επιμέλεια:  Σεραφείμ Αρκομάνης, υποστήριξη: Μάρκος Μπούσσιος)

Η ματιά είναι και θεώρηση. Όχι μόνο εικόνες, αλλά και σκέψεις, αισθήματα, κόσμος. Εμείς με οδηγό τα μάτια μας θα δούμε πώς πλάθεται η ματιά μας.

.

Τρίτη 21:00 Τεχνικές του Φιλμ (8,16 & 35mm)

(επιμέλεια:  Αντώνης Γλαρός, Αργύρης Θανάσουλας, Νικόλας Τσαναής, Διγενής-Γεώργιος Πορφύρης)

Βασικές τεχνικές γνώσεις για γύρισμα ταινίας σε φιλμ, χρήση κινηματογραφικής κάμερας, δημιουργία πειραματικών ταινιών μικρού μήκους, εμφάνιση και μοντάζ φιλμ 8 mm και 16 mm.

.

Πέμπτη 18:00 Ασκήσεις Σκηνοθεσίας

(4ος όροφος Παν.Λέσχης, επιμέλεια:  Βασίλης Μαρτσάκης· συντονισμός γυρισμάτων: Πραξιτέλης Μάστορας, Σταύρος Τριάντος, Αλέξανδρος Ορφανόπουλος, Άννα Γράδου, Κατερίνα Τσουκαλά, Μυρτώ Τρακάδα, Μαρίνα Μπενέκου, Ιάσονας Παρισόπουλος, Μιχάλης Μπασιάς)

Μέσα από εφαρμογές ξεφυλλίζουμε τις «γραμματικές» της φιλμικής «γλώσσας», εξερευνούμε κάποιες βασικές αρχές της σκηνοθεσίας του κινηματογράφου και κάνουμε πρακτικές δοκιμές (ασκήσεις).

.

.

.


  • Στην Ίριδα (Ακαδημίας 55 και Ιπποκράτους)
  • Οι Κινηματογραφικές Πρακτικές, όπως και οι Ασκήσεις Η Ιστορία του Κινηματογράφου θα διεξάγονται στον 4ο όροφο της Πανεπιστημιακής Λέσχης, στην αίθουσα στο βάθος του διαδρόμου.

Έκτακτες αλλαγές στο πρόγραμμα θα ανακοινώνονται στα:
https://kinimatografiko.gr/προσεχείς-προβολές
www.facebook.com/Kinimatografikos

. .Οι προβολές που πραγματοποιούνται κάθε εβδομάδα στα πλαίσια των σεμιναρίων αναρτώνται ξεχωριστά. Τυχόν αλλαγές/τροποποιήσεις θα ανακοινώνονται στις προβολές, όπως και στη σελίδα μας στο facebook.

.


.

~

Blog στο WordPress.com.