Ο Λαογραφικός Τρόμος στον Κινηματογράφο
Κυριακή 14/06 στις 18.00

Μετά από τρία χρόνια, το σεμινάριο έρχεται στο τέλος του και το τελετουργικό που ξεκίνησε πλέον ολοκληρώνεται! Το σεμινάριο «Ο Λαογραφικός Τρόμος στον Κινηματογράφο» και ο Κινηματογραφικός Τομέας του Π.Ο.Φ.Π.Α. στις 14/06/26 (18:00 μ.μ.) εξετάζουν το τέλος της εφηβικής αθωότητας και τον ύποπτο κόσμο του Τουίν Πικς μέσω της ταινίας του David Lynch, Fire Walk With Me (1996). Προλογίζει η φωτογράφος Μαρίζα Καμηλάκη (@ f.ocus_pocus_photography).
«Και για πολύ καιρό δεν θα ένιωθες τίποτα. Και τότε θα τυλιγόσουν στις φλόγες. Για πάντα… Και οι άγγελοι δεν θα σε βοηθούσαν. Γιατί θα είχαν φύγει όλοι».
Στη γραφική και φαινομενικά γαλήνια επαρχία της αμερικανικής βορειοδυτικής ακτής, εκεί όπου τα πυκνά δάση, οι ομιχλώδεις δρόμοι και η σκαιή εικόνα μιας μικρής κοινότητας συγκαλύπτουν τη βία και την αποσύνθεση, μια έφηβη οδηγείται προοδευτικά στην απελπισία και στο θάνατο, πρωταγωνιστώντας ίσως στην πιο συγκλονιστική ταινία που αφορά γυναικοκτονία. Καθώς η καθημερινότητά της διέπεται από ανεξήγητες απειλές, μυστικά και υπερφυσικές παρουσίες, η πορεία της μετατρέπεται σε μια εφιαλτική κάθοδο στα ανήλιαγα βάθη της επιθυμίας, της κακοποίησης και του τραύματος.
[Η βελούδινη κουρτίνα εμφανίζεται μπροστά μας, η Μαύρη Στοά μάς καλεί, κάνουμε ένα βήμα μπροστά και περνάμε στο Κόκκινο Δωμάτιο· η Λώρα Πάλμερ μάς γνέφει να καθίσουμε στην απέναντι πολυθρόνα και μοιράζεται μαζί μας ένα μυστικό. Άραγε θα θυμηθούμε ποτέ το περιεχόμενο του; Ίσως και να μη μάθουμε ποτέ. Σε κάθε περίπτωση, θα σας δούμε σε 25 χρόνια – μέχρι τότε…]
