Ανακοινώσεις


Πολιτιστικός Όμιλος Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών
Εγγραφές Ακαδημαϊκού Έτους 2022-23

Οι εγγραφές στον Κινηματογραφικό Τομέα για το νέο ακαδημαϊκό έτος ξεκινούν!
Από τη Δευτέρα 17/10 έως την Παρασκευή 11/11, καθημερινές 17:00-20:00 στον ημιώροφο της Πανεπιστημιακής Λέσχης (Ιπποκράτους 15 & Ακαδημίας 55), θα μπορούν να γραφτούν τα νέα μέλη, όπως και να ανανεώσουν την εγγραφή τους τα παλαιότερα.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δραστηριότητες του Τομέα, στο www.kinimatografiko.gr/faq και στο https://www.facebook.com/Kinimatografikos


Εγγραφές Ακαδημαϊκού Έτους 2022-23
Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα κοινοποιηθεί αναλυτική ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα μας kinimatografiko.gr, όπως και στη σελίδα μας στο facebook και στο instagram, για τις ημερομηνίες και ώρες κατά τις οποίες θα μπορούν να να γραφτούν τα νέα μέλη, όπως και να ανανεώσουν την εγγραφή τους τα παλαιότερα. (9/2022)


Την Παρασκευή 7/10 στις 19.00, θα πραγματοποιηθεί συνέλευση των μελών του Τομέα στην Παν.Λέσχη (4ος όρ.), η οποία θα διαμορφώσει το εβδομαδιαίο πρόγραμμα σεμιναρίων. Καλούνται να συμμετέχουν όσα περισσότερα μέλη μπορούν, προκειμένου η διαμόρφωση του προγράμματος να είναι όσο πιο συλλογική γίνεται.


Κινητοποίηση Π.Ο.Φ.Π.Α. για την Πανεπιστημιακή Λέσχη


Διαμαρτυρία Π.Ο.Φ.Π.Α. για το νέο νομοσχέδιο
για τα ΑΕΙ και το άρθρο 296


⚠️ Κάλεσμα στήριξης της Λέσχης του Πανεπιστημίου Αθηνών
Ως Κινηματογραφικός Τομέας Π.Ο.Φ.Π.Α. καλούμε την Πέμπτη 14/07 στις 19:00 στην κινητοποίηση των Φοιτητικών Συλλόγων ενάντια στην ψήφιση του νέου νόμου-πλαίσιο του Υπ. Παιδείας στα Προπύλαια.


Με θλίψη αποχαιρετούμε το παλαιό μέλος μας, εισηγητή και αγαπημένο φίλο, Γιώργο Εμμανουηλίδη, που έφυγε στις 20/5 σε ηλικία 63 ετών.Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί αύριο 24/5 στις 13.00 στο νεκροταφείο Ζωγράφου.


Ανακοίνωση για τις Αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, από τους Κινηματογραφικό, Φωτογραφικό και Θεατρικό Τομέα Π.Ο.Φ.Π.Α.


Ο Κινηματογραφικός Τομέας διακόπτει τις δραστηριότητές του για τις επόμενες εβδομάδες, καθώς η Πανεπιστημιακή Λέσχη θα παραμείνει κλειστή στα πλαίσια των μέτρων που αποφασίστηκαν για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα σχετικά με την εξάπλωση του CoViD-19.


Με την ολοκλήρωση της εξεταστικής περιόδου και την πραγματοποίηση των τελευταίων συναντήσεων των φετινών σεμιναρίων, ο Κινηματογραφικός Τομέας ολοκληρώνει τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά και εύχεται σε όλα τα μέλη καλές διακοπές.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας, για τις εγγραφές το Σεπτέμβρη και για την έναρξη του τακτικού μας προγράμματος τον Οκτώβρη (θα κοινοποιηθούν αναλυτικές ανακοινώσεις).

Τέλος, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης του προγράμματος για το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος (2019-20), ο Κινηματογραφικός Τομέας δέχεται ολοκληρωμένες προτάσεις σεμιναρίων ή εργαστηρίων στο ekinimatografiko@gmail.com.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τις προϋποθέσεις κατάθεσης πρότασης θα δοθούν μέσω email, κατόπιν επικοινωνίας.


Εγγραφές Κινηματογραφικού Τομέα
Οι εγγραφές νέων μελών συνεχίζονται όλο το χρόνο, μετά από συνεννόηση με τους εισηγητές, των σεμιναρίων.

Περισσότερες πληροφορίες: https://kinimatografiko.gr/faq/


.

.

.

Πολιτιστικός Όμιλος Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών

Κινηματογραφικός Τομέας

.

Έναρξη προγράμματος σεμιναρίων και προβολών για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020: Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στις 21.00

Θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε την έναρξη του προγράμματος σεμιναρίων και προβολών του Κινηματογραφικού Τομέα του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος δραστηριοποιείται στην Πανεπιστημιακή Λέσχη (Ιπποκράτους 15 και Ακαδημίας).

Οι δραστηριότητές μας λαμβάνουν χώρα κατά βάση, στο κινηματοθέατρο «Ίρις», που βρίσκεται στο ισόγειο της Πανεπιστημιακής Λέσχης  (είσοδος από Ακαδημίας 55) και περιλαμβάνουν καθημερινά σεμινάρια, προβολές και workshops, ανοιχτά στο κοινό.

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται στο γραφείο μας στον ημιώροφο της Λέσχης (τηλ.: 210-3688275), καθημερινά 12.00-15.00 και 17.00-20.00, από 30 Σεπτέμβρη έως και τις 18 Οκτώβρη, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η πρώτη μας συνάντηση για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά στις 21.00 στην Ίριδα. Κατόπιν, οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται καθ’όλη τη διάρκεια της χρονιάς στις ώρες των σεμιναρίων.

Η επίσημη ιστοσελίδα μας, όπου μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες, το εβδομαδιαίο πρόγραμμα δραστηριοτήτων, όπως και τις προσεχείς προβολές, είναι: kinimatografiko.gr/

.

.


.

Ανακοίνωση

Η συνέλευση του Κινηματογραφικού Τομέα εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της για τη δύσκολη περίοδο που διανύει το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και για τα ολοένα μεγεθυνόμενα προβλήματα που αντιμετωπίζει στη λειτουργία του.

Όντας φοιτητές στις σχολές του Ε.Κ.Π.Α. αλλά και σε άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα, οι οποίοι επιλέγουμε να αφιερώσουμε τον ελεύθερό μας χρόνο εντός των χώρων του πανεπιστημίου και συγκεκριμένα της Πανεπιστημιακής Λέσχης, διαπιστώνουμε μέρα με τη μέρα πλήθος προβλημάτων που παρουσιάζονται και τα οποία έχουν άμεση επίδραση στο πολιτιστικό έργο που δημιουργούμε.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τα προβλήματα υποχρηματοδότησης, υποστελέχωσης, συντήρησης υποδομών και καθαριότητας που έχουν δημιουργηθεί τα οποία, πέρα από την πρωτίστως φοιτητική και ακαδημαϊκή μας υπόσταση, επηρεάζουν έντονα την πολιτιστική δραστηριοποίησή μας.

Κατανοώντας τις δυσκολίες που υπάρχουν, έχουμε μειώσει τις απαιτήσεις μας αφενός, έχουμε δε αναλάβει να καλύψουμε με προσωπική εργασία και κόστος τις αντίστοιχες ελλείψεις από τη μεριά του πανεπιστημίου αφετέρου, κάτι το οποίο όμως δεν μπορεί να συνεχίζεται επ’αόριστον.

Με τη σειρά μας λοιπόν, ζητούμε από όσους βρίσκονται σε θέση ευθύνης, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να πράξουν ουσιαστικά και υπεύθυνα με μόνο κριτήριο το ίδιο το Ε.Κ.Π.Α. ως το κορυφαίο ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο, αναλογιζόμενοι το εκπαιδευτικό, επιστημονικό και πολιτιστικό έργο που οφείλει να δημιουργείται εντός αυτού, αλλά και τους φοιτητές όπως και το διδακτικό και διοικητικό προσωπικό του πανεπιστημίου που το υλοποιούν.

Σαφώς και δε θεωρούμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση με μία ανακοίνωση ή με κάποια μεμονωμένη ενέργεια, ωστόσο οφείλουμε να καταθέσουμε και εμείς τη μαρτυρία μας για τα τεκταινόμενα στο χώρο μας. Η δραστηριοποίηση των αντίστοιχων φοιτητικών συλλόγων στους οποίους συμμετέχει ο καθένας μας, στα πλαίσια των κινητοποιήσεων της εκπαιδευτικής κοινότητας εν γένει, δεν μπορούν παρά να οδηγήσουν στην επίτευξη του στόχου ενός λειτουργικού δημόσιου πανεπιστημίου που θα αποτελεί εκπαιδευτικό, επιστημονικό και πολιτιστικό στυλοβάτη της ελληνικής κοινωνίας.


 Mailing list μελών του τομέα, για θέματα φιλμ, εμφάνισης και ανοικτές θεματικές:
supersuper8@googlegroups.com
(στείλτε mail για συμμετοχή)

.


Βρείτε μας στο Facebook:
Εκτός από τη Fanpage (ανακοινώσεις προγράμματος) και το Group (αναρτήσεις κινηματογραφικών θεμάτων) του Κινηματογραφικού Τομέα στο facebook, υπάρχουν και οι ξεχωριστές σελίδες των παρακάτω σεμιναρίων:

Τεχνικές του Φιλμ – Super 8

Ψηφιακό Τεχνικό Σεμινάριο

Σεμινάρια παλαιότερων ετών:

Ερασιτέχνης Κινηματογραφιστής*

Σινεμά Τρόμου

Κινηματογράφος και Εικοναφήγηση

Μικρού Μήκους

New Queer Cinema

Υπαρξισμός στον Κινηματογράφο

Ιαπωνικός Κινηματογράφος

Ασιατικό Σινεμά

Animation : A Modern Retrospective

Σινεμά των Γυναικών

Σινεμά και Διαπροσωπικές Σχέσεις

Live Cinema

Ιστορία της Αισθητικής

.

~

.

Blog στο WordPress.com.