Ανακοινώσεις

..


.

Την Πaρασκευή 23/6 στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί συνέλευση
των μελών του Τομέα, στο γραφείο μας στον ημιώροφο
της
Παν.Λέσχης με αντικείμενο απολογισμό δράσεων ακ.έτους 2016-17.

.


.

Εγγραφές Κινηματογραφικού Τομέα Π.Ο.Φ.Π.Α. 2016-17

Οι εγγραφές στον Κινηματογραφικό Τομέα συνεχίζονται

κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους, μετά από

συνεννόηση με τους εισηγητές των σεμιναρίων.

.

.

.

.

.

Ανακοίνωση

Η συνέλευση του Κινηματογραφικού Τομέα εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της για τη δύσκολη περίοδο που διανύει το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και για τα ολοένα μεγεθυνόμενα προβλήματα που αντιμετωπίζει στη λειτουργία του.

.

Όντας φοιτητές στις σχολές του Ε.Κ.Π.Α. αλλά και σε άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα, οι οποίοι επιλέγουμε να αφιερώσουμε τον ελεύθερό μας χρόνο εντός των χώρων του πανεπιστημίου και συγκεκριμένα της Πανεπιστημιακής Λέσχης, διαπιστώνουμε μέρα με τη μέρα πλήθος προβλημάτων που παρουσιάζονται και τα οποία έχουν άμεση επίδραση στο πολιτιστικό έργο που δημιουργούμε.

.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τα προβλήματα υποχρηματοδότησης, υποστελέχωσης, συντήρησης υποδομών και καθαριότητας που έχουν δημιουργηθεί τα οποία, πέρα από την πρωτίστως φοιτητική και ακαδημαϊκή μας υπόσταση, επηρεάζουν έντονα την πολιτιστική δραστηριοποίησή μας.

.

Κατανοώντας τις δυσκολίες που υπάρχουν, έχουμε μειώσει τις απαιτήσεις μας αφενός, έχουμε δε αναλάβει να καλύψουμε με προσωπική εργασία και κόστος τις αντίστοιχες ελλείψεις από τη μεριά του πανεπιστημίου αφετέρου, κάτι το οποίο όμως δεν μπορεί να συνεχίζεται επ’αόριστον.

.

Με τη σειρά μας λοιπόν, ζητούμε από όσους βρίσκονται σε θέση ευθύνης, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να πράξουν ουσιαστικά και υπεύθυνα με μόνο κριτήριο το ίδιο το Ε.Κ.Π.Α. ως το κορυφαίο ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο, αναλογιζόμενοι το εκπαιδευτικό, επιστημονικό και πολιτιστικό έργο που οφείλει να δημιουργείται εντός αυτού, αλλά και τους φοιτητές όπως και το διδακτικό και διοικητικό προσωπικό του πανεπιστημίου που το υλοποιούν.

.

Σαφώς και δε θεωρούμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση με μία ανακοίνωση ή με κάποια μεμονωμένη ενέργεια, ωστόσο οφείλουμε να καταθέσουμε και εμείς τη μαρτυρία μας για τα τεκταινόμενα στο χώρο μας. Η δραστηριοποίηση των αντίστοιχων φοιτητικών συλλόγων στους οποίους συμμετέχει ο καθένας μας, στα πλαίσια των κινητοποιήσεων της εκπαιδευτικής κοινότητας εν γένει, δεν μπορούν παρά να οδηγήσουν στην επίτευξη του στόχου ενός λειτουργικού δημόσιου πανεπιστημίου που θα αποτελεί εκπαιδευτικό, επιστημονικό και πολιτιστικό στυλοβάτη της ελληνικής κοινωνίας.

.

.

 Mailing list μελών του τομέα, για θέματα φιλμ, εμφάνισης και ανοικτές θεματικές:

.

. (στείλτε mail για συμμετοχή)  

.

.

Βρείτε μας στο Facebook:

Εκτός από τη Fanpage (ανακοινώσεις προγράμματος)

και το Group (αναρτήσεις κινηματογραφικών θεμάτων)

του Κινηματογραφικού Τομέα στο facebook, υπάρχουν

και οι ξεχωριστές σελίδες των παρακάτω σεμιναρίων:

Τεχνικές του Φιλμ – Super 8

Ψηφιακό Τεχνικό Σεμινάριο

Σεμινάρια παλαιότερων ετών:

Ερασιτέχνης Κινηματογραφιστής*

Σινεμά Τρόμου

Κινηματογράφος και Εικοναφήγηση

Μικρού Μήκους

New Queer Cinema

Υπαρξισμός στον Κινηματογράφο

Ιαπωνικός Κινηματογράφος

Ασιατικό Σινεμά

Animation : A Modern Retrospective

Σινεμά των Γυναικών

Σινεμά και Διαπροσωπικές Σχέσεις

Live Cinema

Ιστορία της Αισθητικής

.

*κλειστό group / κατόπιν αίτησης

 

.

~

.

 

Αρέσει σε %d bloggers: