Κινηματογραφικος Τομεας Π.Ο.Φ.Π.Α.

Ο Κινηματογραφικός Τομέας του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών

Κινηματογράφος και Αναπηρία Πέμπτη 2/2 στις 21:00

Κινηματογράφος και Αναπηρία

Πέμπτη 2/2 στις 21:00

Τη Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου στις 21.00 μμ θα μιλήσουμε για τις θεματικές της ταινίας ‘Το θαύμα της Άννι Σάλιβαν /The Miracle Worker’ του Άρθουρ Πεν. Η ταινία είναι βασισμένη στη ‘θεατρική βιογραφία’ του Αμερικανού συγγραφέα Ουίλλιαμ Γκίμπσον, αναφερόμενος σε ένα υπαρκτό πρόσωπο την Έλεν Κέλερ. Η Έλεν απο δεκαεννιά μηνών, έχασε την όραση, την ακοή και τη λαλιά της. Μέσα από την επίπονη προσπάθεια της παιδαγωγού Άνι Σάλιβαν, η Έλεν θα αποκτήσει μέθοδο επικοινωνίας με το περιβάλλον και θα πάρει τη ζωή στα χέρια της. Η Έλεν Άνταμς Κέλερ ήταν τυφλοκωφή Αμερικανίδα συγγραφέας, πολιτική ακτιβίστρια και λέκτορας. Βραβεία Όσκαρ Α’ και Β’ Γυναικείου ρόλου στις Αν Μπάνκροφτ και Πάτι Ντιουκ. 

Μετά τη προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει εισήγηση απο την κ Λίνα Καλλέ, Σύμβουλο και εκπαιδεύτρια κινητικότητας, προσανατολισμού και καθημερινών δεξιοτήτων ατόμων με οπτική βλάβη, φυσιοθεραπεύτρια bobath NDT .

Εισήγηση για τη τυφλοκώφωση απο την κα. Μπεζεριάνου Κατερίνα, κοινωνική λειτουργό Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Τυφλοκωφών  «Το Ηλιοτρόπιο»

Εισήγηση από την κα. Κουμάκη Λεμονιά , Ειδική Παιδαγωγό πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η ταινία έχει ελληνικούς υπότιτλους βάσει διαλόγων.

Ο χώρος είναι φιλικά προσβάσιμος για χρήστες/ριες αμαξιδίου. Για περισσότερες πληροφορίες συμβουλευτείτε εδω.

Διαβαστε τι έγραψαν για εμάς:

Μαραγιάννη, Νεκταρία (2023). «Το θαύμα της Άννι Σάλιβαν»: Η Έλεν Κέλλερ και το νερό». ‘Ελευθερη ενημέρωση «LIBERAL». Ανακτήθηκε απο: https://www.liberal.gr/politismos/thayma-tis-anni-saliban-i-elen-keller-kai-nero

Βιβλιογραφία

Ζαφείρη, Φρόσω (2018). «Η τυφλοκώφωση στη μεγάλη οθόνη» (σελ.31). Περιοδικό του Πανελλήνιου Συλλόγου Τυφλοκωφών ‘Το δελτιάκι μας’. Διαθέσιμο στο δικτυακό τόπο: https://mega.nz/file/eEkimJZa#uGiySnZSGQzjs0ybG4TdQ0ppep58hQELmv9UriyrbV8

Περιγραφή αφίσας (Πατήστε εδώ)

Στα αριστερά η παιδαγωγός Ανν Σάλιβαν και στα δεξιά η Έλεν Άνταμς Κέλερ σε ηλικία εννέα ετών, η Έλεν ακουμπάει το χέρι της της Ανν Σάλιβαν η οποία της μαθαίνει τη πρώτη της λέξη στην αγγλική νοηματική γλώσσα.

Στο πάνω μέρος έχει το τιτλο του σεμιναρίου ‘Κινηματογράφος και αναπηρία’.

Στο μέσον έχει το τίτλο της ταινίας ‘Το θαύμα της Ανν Σάλιβαν’ και απο κάτω τον σκηνοθέτη Άρθουρ Πεν.

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023 στις 21.00μμ στο κινηματογράφο Ίριδα, Ακαδημίας 55.

Εισήγηση απο την κ Λίνα Καλλέ, Σύμβουλο και εκπαιδεύτρια κινητικότητας, προσανατολισμού και καθημερινών δεξιοτήτων ατόμων με οπτική βλάβη, φυσιοθεραπεύτρια bobath NDT .

Εισήγηση για τη τυφλοκώφωση απο την κα. Μπεζεριάνου Κατερίνα, κοινωνική λειτουργό Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Τυφλοκωφών «Το Ηλιοτρόπιο» Εισήγηση από την κα. Κουμάκη Λεμονιά, Ειδική Παιδαγωγό πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Κινηματογράφος Τομέας Π.Ο.Φ.Π.Α

Το θαύμα της Άννι Σάλιβαν (The Miracle Worker,1962,106’)

Blog στο WordPress.com.