Κινηματογράφος και Αναπηρία Σάββατο 27/5 στις 12:00

Κινηματογράφος και Αναπηρία

Σάββατο 27/5 στις 12:00πμ-15:00μμ

στον κινηματογράφο Ίριδα

https://fb.watch/kKWL6uucb9/

Το Σάββατο 27 Mαϊου 2023 12:00πμ-15:00μμ θα υλοποιηθεί η 6η Συνάντηση του σεμιναρίου ‘Κινηματογράφος και Αναπηρία’ 2ου Κύκλου με θέμα «Έμφυλη βία και γυναίκες με αναπηρία».

Θα προβληθεί η ταινία «SAFEable: Προσβασιμότητα και συμπερίληψη στην ενημέρωση και προστασία από την έμφυλη βία» σε σκηνοθεσία Niovi Anazikou.

Θα ακολουθήσει η εισήγηση «Τεχνική παρουσίαση για τη σκηνοθετική προσέγγιση και τον σχεδιασμό σεναρίου» απο τη κ. Niovi Anazikou. Έπειτα η εισήγηση «Η δημιουργία του SAFEable: Η σημασία της εκπροσώπησης και της ενεργούς εμπλοκής ΑμεΑ στις δράσεις που υλοποιούνται για την κοινότητα των αναπήρων» απο τη κ. Chrysella Lagaria, συνιδρύτρια και Αντιπρόεδρος της Κοιν.Σ.Επ Black Light.

Στη συνέχεια, η κ Έλια Χαρίδη, Υπεύθυνη Προστασίας Δεδομένων στο Κέντρο Διοτίμα / Diotima Centre, θα εισηγηθεί: “Η μεθοδολογία των focus group και η παρουσία Επιστημονικού Υπεύθυνου στην δημιουργία ενημερωτικών ντοκιμαντέρ/campaigns”.

Τέλος, ο κ Christos Papamichael, θεατρολόγος, ηθοποιός και ιδρυτής του πολιτιστικού οργανισμού Liminal θα μας μιλήσει για την «Ισότιμη συμμετοχή στα πολιτιστικά αγαθά: Προσβασιμότητα και συμπερίληψη στον κινηματογράφο». Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Η ταινία έχει ακουστική περιγραφή για άτομα με οπτική βλάβη, διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και Υπότιτλους για κωφά ή/και βαρήκοα άτομα απο τη Liminal.

Θα υπάρχει εκπαιδευόμενος διερμηνέας ΕΝΓ. Ευχαριστούμε πολύ την ΟΜΚΕ.

«Αναλυτικό πρόγραμμα σε PDF πατήστε λήψη για να το κατεβάσετε»

Περιγραφή αφίσας (Πατήστε εδώ)

Στο πάνω μέρος της αφίσας, αναγράφεται σε μαύρο φόντο με λευκά γράμματα ‘Κινηματογραφικός Τομέας Π.Ο.Φ.Π.Α. , Κινηματογράφος και αναπηρία.

Από κάτω υπάρχει φωτογραφία που δίνει όψη της Αθήνας, διακρίνεται το άλσος Ευελπίδων και τα Τουρκοβούνια . Πάνω στη φωτογραφία αναγράφεται με λευκά γράμματα ‘SAFEable: Προσβασιμότητα και συμπερίληψη στην ενημέρωση και προστασία από την έμφυλη βία’.

Από κάτω σε μαύρο φόντο με λευκά γράμματα αναγράφεται : Σάββατο 27 Μαΐου 2023 στις 12:00πμ στον Κινηματογράφο Ίρις

Ένα καθολικά προσβάσιμο ντοκιμαντέρ για γυναίκες με αισθητηριακές βλάβες που βιώνουν έμφυλη βία, σε σενάριο και σκηνοθεσία της Νιόβης Αναζίκου. Στο σχεδιασμό και την υλοποίηση του συμμετείχαν ανάπηρες γυναίκες.

Για περισσότερες πληροφορίες : https://diotima.org.gr/safeable/ https://kinimatografiko.gr/

Από κάτω σε λευκή λωρίδα, τα λογότυπα των Liminal, Διοτίμα και AGEE.

Advertisement

Blog στο WordPress.com.