Κινηματογράφος και Αναπηρία Σάββατο 6/5 στις 12:00

Κινηματογράφος και Αναπηρία

Σάββατο 6/5 στις 12:00πμ-15:00μμ

στον κινηματογράφο Ίριδα

Προβολή ταινιών :

«Οι Φέργκιουσονς Μέρος 1 & 2» απο τη σειρά ντοκιμαντέρ ‘Η Τέλεια Οικογένειά Μου’ της AttitudeLive, το Σάββατο 6 Μαΐου 2023 και ώρα 12:00πμ στο Κινηματογράφο Ίρις. Θα ακολουθήσει η εισήγηση ‘ Η κοινότητα και κουλτούρα των κωφών στην Ελλάδα. Παρουσίαση των νέων υπηρεσιών του ΕΙΚ’ απο την κ. Λαμπροπούλου Βενέττα, Ομότιμη Καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Πατρών και Διοικήτρια του ΕΙΚ, με ειδίκευση στην Αγωγή Κωφών.

Στη συνέχεια θα παρακολουθήσουμε τη παρουσίαση της Κοιν.Σ.Επ. Ειδικού Σκοπού ‘Επόμενη Στάση’ απο τον κ. Δημήτριο Κουβρούκη.

Θα ακολουθήσει η εισήγηση » Νεολαία στη κοινότητα των Κωφών και Βαρηκοων», απο τον κ Ατίγια Μαρίνο και κ Μιστιλόγλου Βαγγέλη , μέλη της Επιτροπής Νεολαίας της ΟΜΚΕ.

Οι ταινίες έχουν ελληνικούς υπότιτλους βάσει διαλόγων.

Θα υπάρχουν δυο διερμηνείς ΕΝΓ. Ευχαριστούμε πολύ το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών.

Ο χώρος είναι φιλικά προσβάσιμος για χρήστες/ριες αμαξιδίου. Για περισσότερες πληροφορίες συμβουλευτείτε εδω.

Για την εύρυθμη λειτουργία του σεμιναρίου, παρακαλείστε να είστε στο χώρο 15 λεπτά νωρίτερα απο την ώρα της έναρξης. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

«Αναλυτικό πρόγραμμα σε PDF πατήστε λήψη για να το κατεβάσετε»

Περιγραφή αφίσας (Πατήστε εδώ)

Πάνω με λευκά γράμματα ‘Κινηματογράφος και αναπηρία’.

Η αφίσα είναι χωρισμένη σε τέσσερις φωτογραφίες. Πάνω αριστερά, απεικονίζεται έφηβη που φοράει κίτρινο φούτερ, που αναγράφεται πάνω με μπλε γράμματα η λέξη ‘Βrooklyn’ και νοηματίζει. Απο πίσω κρεμασμένες στο λευκό τοίχο πολλές θολές φωτογραφίες τοπίων. Επάνω δεξιά, παιδί προσχολικής ηλικίας είναι μέσα σε μπλε χούλα χουπ πιάνοντας το με τα δυο του χέρια, έχει ξανθά μαλλιά και φοράει γαλάζιο φούτερ που γράφει με λευκά γράμματα «change».

Κάτω αριστερά άντρας γύρω στα σαράντα ετών, φοράει μαύρο μπλουζάκι και νοηματίζει. Ακουμπάει τους αγκώνες του πάνω σε ένα γραφείο. Πίσω στον άσπρο τοίχο διακρίνεται μικρός μαυροπίνακας με άσπρα θολά γράμματα. Κάτω δεξια, απεικονίζεται έφηβος με μαύρα γυαλιά οράσεως, φοράει γκρι φούτερ, μπροστά του διακρίνεται ένα τμήμα φωτιστικού γραφείου.

Στο μέσον της αφίσας με ασπρα μεγάλα γράμματα : «Οι Φέργκιουσονς» της AttitudeLive.

Απο κάτω με άσπρα γράμματα αναγράφεται «Σάββατο 6 Μαΐου στις 12:00πμ στο Κινηματογράφο Ίρις».

https://kinimatografiko.gr

Βιβλιογραφία

Ντοκιμαντέρ μικρού μήκους «Οδοιπορικό στην Ελληνική Κοινότητα των Κωφών» της κ. Βενέττας Λαμπροπούλου Ομότιμης Καθηγήτριας Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Πατρών και Διοικήτριας του ΕΙΚ, με ειδίκευση στην Αγωγή Κωφών.

Δείτε το εδώ: https://youtu.be/NhCrmS9oANM

Advertisement

Blog στο WordPress.com.