Κινηματογράφος και Αναπηρία Πέμπτη 16/2 στις 21:00

Κινηματογράφος και Αναπηρία

Πέμπτη 16/2 στις 21:00

Την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023 στις 21.00μμ θα παρουσιαστεί η πρωτοποριακή ταινία ‘Το αριστερό μου πόδι / My left foot’ του Τζιμ Σέρινταν, γυρισμένη το 1989.

Μετά τη προβολή θα ακολουθήσει εισήγηση για την εγκεφαλική παράλυση και φιλανθρωπία από τον κ. Αντρέα Κουζέλη ανάπηρο, συγγραφέα, κοινωνιολόγο ανοίγοντας έτσι τη συζήτηση. 

Οι υπότιτλοι της ταινίας είναι βάσει διαλόγων. Για πληροφορίες προσβασιμότητας και κράτηση θέσεων για χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων παρακαλώ ενημερωθείτε από τη σελίδα του κινηματογραφικού ‘Πρόσβαση για χρήστες αμαξιδίου’, για το χώρο χρησιμοποιούνται φορητές ράμπες.

Περιγραφή αφίσας (Πατήστε εδώ)

Στο πάνω μέρος: Άντρας ντυμένος με κοστούμι, χρήστης αναπηρικού αμαξιδίου, με εγκεφαλική παράλυση. Το αριστερό του πόδι είναι προτεταμένο μπροστά και κρατάει ανάμεσα στα δάχτυλα του ποδιού του ένα κόκκινο τριαντάφυλλο. Αριστερά του ανδρός στέκεται η μητέρα του ντυμένη με μπεζ ταγιερ που κρατάει μια ανθοδέσμη με κόκκινα τριαντάφυλλα. Πισω απο τον άντρα διακρίνεται νεαρή γυναίκα μουσικός καθώς και ένα μαρμάρινο άγαλμα σε μορφή πτηνού. Στο φόντο διακρίνεται κήπος με λουλούδια.

Μετά το μέσον της αφίσας : ‘Το αριστερό μου πόδι’ του Τζιμ Σέρινταν.

Σινεμά & αναπηρία

Πέμπτη 26/2/23 στις 21:00μμ στο Κινηματογράφο Ίριδα.

Εισήγηση για την εγκεφαλική παράλυση και φιλανθρωπία απο τον κ Ανδρέα Κουζέλη ανάπηρο, κοινωνιολόγο, συγγραφέα.

Στη φωτογραφία ν.2: Πράσινο λιβάδι. Άντρας με κοστούμι ,χρήστης αμαξιδίου με εγκεφαλική παράλυση . Δίπλα του γυναίκα ίδιας ηλικίας με εμπριμέ φόρεμα τον κρατάει τρυφερά στην αγκαλιά της. Κοιτάζονται στα μάτια και χαμογελούν.

https://kinimatografiko.gr/

Το αριστερό μου πόδι / My left foot’ (1989) του Τζιμ Σέρινταν.

Advertisement

Blog στο WordPress.com.