Κινηματογράφος και Αναπηρία Πέμπτη 19/1 στις 21:00

Κινηματογράφος και Αναπηρία

Πέμπτη 19/1 στις 21:00

Τη Πέμπτη ​19 Ιανουαρίου στις 21.00 μμ προβολή της ταινίας ‘Σερι, μια ζωή με τα όλα της’ των Σαρλίν Στάνλεϊ και Άννα Μαρί Τζέϊμς, στο κινηματογράφο Ιριδα, Ακαδημίας 55. Παρά το σύνδρομο Down, η Sheri κατάφερε να τελειώσει το σχολείο, να αποκτήσει πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και να γίνει διπλωματούχος δάσκαλος. Έχει γίνει επίσης μια δημοφιλής ομιλήτρια με κίνητρα, εμπνέοντας ανθρώπους σε όλο τον κόσμο – από τις σκονισμένες πόλεις στη χώρα της, τη Νότια Αφρική, μέχρι τα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη.

Μετά τη προβολή θα ακολουθήσει παρουσίαση και συζήτηση με τη Sheri Brynard, εισήγηση από την Ειρήνη Χαϊδή Ειδική Παιδαγωγό, συνεργάτης ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”, Υποψήφια Διδάκτωρ Τμήματος Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Εισήγηση με θέμα ‘Η αναπαράσταση της αναπηρίας στον κινηματογράφο: το χθες, το σήμερα και το αύριο΄απο τον  Αντώνιο Ι. Χρήστου, Επίκουρο Καθηγητή Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Οι υπότιτλοι βασίζονται στις ομιλίες των ηθοποιών. Για πληροφορίες προσβασιμότητας και κράτηση θέσεων, θα ενημερωθείτε απο ‘Πρόσβαση για χρήστες αμαξιδίου’ .

Βιβλιογραφία:

Αυτοβιογραφία της Sheri “Shéri: Just the way I am”

(https://www.facebook.com/Sheribrynard.co.za)

Sheri – a life of downs and ups (2014) των Charlene Stanley και Annamarie James..

Advertisement