Δευτέρα 10/12 στις 21:00

Η Ταινία Μικρού Μήκους στην Ελλάδα

Ήχος και μοντάζ 

καλεσμένη η κινηματογραφίστρια Ηλέκτρα Βενάκη.

Θα προβληθούν οι ταινίες

Red Hulk (27′) της Ασημίνας Προέδρου

Βύθισμα (13′) της Πολύμνιας Παπαδοπούλου-Σαρδέλη (παρουσία της σκηνοθέτιδος)

Η ταινία μικρού μήκους στην Ελλάδα φιλοξενεί την Δευτέρα 10/12 την Ηλέκτρα Βενάκη για να μας μιλήσει για  τη σημασία του ήχου στην κινηματογραφική αφήγηση μέσα από την ανάλυση δύο ταινιών μικρού μήκους. Μαζί μας θα βρίσκεται και η σκηνοθέτης της ταινίας «Βύθισμα».

Η Ηλέκτρα Βενάκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Μετά τις σπουδές στης στη Σχολή Σταυράκου, απέκτησε πτυχίο και μεταπτυχιακό τίτλο στις κινηματογραφικές σπουδές στο Παρίσι (Paris I  Panthéon – Sorbonne – 1990).

Είναι ιδρύτρια της αγγλόφωνης πλατφόρμας altcine.com (2011) για τον Βαλκανικό κινηματογράφο και του online φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους των Βαλκανίων, altcineAction! (2012).

Διδάσκει Μοντάζ και Ηχητικό Σχεδιασμό στον κινηματογράφο, σε κρατικά και ιδιωτικά ιδρύματα στην Αθήνα ενώ έχει διδάξει το μάθημα του Μοντάζ στο Τμήμα Κινηματογράφου του ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη. Από το 2008 είναι συνεργάτης του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Επικοινωνίας και Οπτικοακουστικής Τεκμηρίωσης (ΕΠΕΟΤ), Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Έχει εργαστεί ως μοντέρ (1982-2010) σε πολλά ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους και ταινίες μικρού μήκους.

Έχει διατελέσει υπεύθυνη Οπτικοακουστικών Παραγωγών του Οργανισμού Λαμπράκη (2000- 2005) και αρχισυντάκτης του κινηματογραφικού τμήματος του in.gr από την έναρξη του, το 1999 έως το 2005.

Έχει δημοσιεύσει πληθώρα άρθρων για τον ήχο, το μοντάζ και τις νέες τεχνολογίες στον κινηματογράφο και έχει λάβει μέρος σε συνέδρια και ημερίδες.  

Διετέλεσε Γενική Διευθύντρια του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου την περίοδο Μάιος 2016-Νοέμβριος 2017.

Advertisement

Blog στο WordPress.com.